Kaksiteholinssit / Moniteholinssit

Valitse kategoria
X
Monitehopiilolinssit
Piilolinssinesteet
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Alcon
Biofinity
CooperVision
Johnson & Johnson
PureVision
SofLens
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Alensa
LensOn piilarit
Shopping4net piilolinssit
SmartBuyGlasses
Poista kaikki suodattimet

MonitehopiilaritKaksiteholinssit toimivat samalla periaatteella kuin kaksitehoiset silmälasit eli lukulasit. Kaksiteholinsseissä on nimensä mukaisesti kaksi vahvuutta. Päävahvuutta käytetään kauas katsomiseen (kaukokatselualue) ja pienemmällä alueella sijaitsevaa toisenlaista vahvuutta taas lähelle katsomiseen, esimerkiksi lukemiseen. Kaksiteholinssien avulla ei tarvitse vaihtaa piilolinssejä, kun haluaa lukea vaikkapa kirjaa.

Kaksiteholinssejä käytetään korjaamaan näön ikärappeumaa eli ikänäköä. Iän lisääntyessä silmän lihakset heikentyvät asteittain ja samalla mykiö kuluu. Ikänäön aiheuttaman taittovirheen eli presbyopian oireita ovat mm. silmien väsyminen ja kirvely sekä näön sumeneminen ja vaikeutuminen lukuetäisyydellä. Tämä taittovirhe on korjattavissa kaksiteholinsseillä. Kaksiteholinssit ovatkin toiminnaltaan samanlaiset kuin perinteiset lukulasit.

Kaksiteholinssejä on saatavana samoilla aikaväleillä kuin muitakin linssejä. Piilolinssejä käytettäessä tulee aina noudattaa optikon neuvoja ja ohjeita sekä seurata valmistajan antamia määräyksiä. Ohjeita noudattamalla varmistetaan, että piilolinssit kestävät niille tarkoitetun käyttöajan ja että silmähygienia pysyy hyvänä.

Kertakäyttöiset kaksiteholinssit ovat kaikkein helppohoitoisimmat. Ne ovat käyttövalmiit heti pakkauksesta otettaessa ja heitetään käytön jälkeen pois. Kertakäyttöiset kaksiteholinssit sopivat hyvin aloittelijoille ja niille, jotka käyttävät linssejä vain satunnaisesti.

Tilaa monitehopiilarit
Katso Lensonin piilolinssit

Kuukausittain vaihdettavat kaksiteholinssit taas sopivat niille, jotka käyttävät piilolinssejä säännöllisesti. Kuukausipiilarit tulee puhdistaa päivittäin ja asettaa piilolinssikoteloon yön yli desinfioitumaan piilolinssinesteessä. Kuukausilinsseistä on hieman enemmän vaivaa kuin muista linsseistä, mutta ne tulevat myös edullisemmiksi. Kuukausilinssien käyttöväli vaihtelee kahdesta neljään viikkoon, mutta ne kannattaa vaihtaa aikaisemmin, mikäli ilmenee kulumista tai materiaalin heikkenemistä.

Jatkuvakäyttöiset eli yötäpäivää-linssit sopivat niille, jotka eivät halua jatkuvasti ottaa linssejä pois silmistään ja asettaa niitä takaisin. Jatkuvakäyttöisiä linssejä ei tarvitse puhdistaa joka päivä ja ne silmissä voi nukkua. Jatkuvakäyttöiset linssitkin tulee ajoittain puhdistaa silmähygienian ja linssien kestävyyden vuoksi. Piilolinssien vaihdon aikaväliä tulee noudattaa, vaikka niitä ei käyttäisikään joka päivä.

Kaksiteholinssit kuten muutkin linssit tulee aina puhdistaa, mikäli niiden kanssa ilmenee näön sumenemista tai heikkenemistä. Lika ja bakteerit tulee pitää poissa, jotta vältytään esimerkiksi tulehduksilta. Varsinkin jatkuvakäyttöisten linssien kanssa tulee olla tarkkana.

Kaksiteholinssien ostaminen netistä

Kaksiteholinssit ovat nimellisesti kalliimmat kuin tavalliset piilolinssit. Silti monet ostavat kaksiteholinssit, sillä näin saadaan kaksi ominaisuutta lähes yhden hinnalla. Kaksiteholinssit voidaan hankkia mm. kuukausilinsseinä tai kertakäyttölinsseinä, joten voit valita linssit juuri tarpeesi mukaan.

Piilolinssien mukaanlukien kaksiteholinssien tilaaminen netistä on tänä päivänä hyvin helppoa. Mikäli et tiedä juuri sinulle sopivaa, optikon suosittelemaa linssityyppiä, tulee sinun ensin käydä näöntarkastuksessa ja linssien sovituksessa. Optikon kanssa voit keskustella tarpeistasi ja kertoa toiveistasi. Optikolta saat muutenkin kallisarvoista tietoa ja ohjeita piilolinssien käytöstä ja huollosta. Sinun tulee ostaa aina vain optikon suosittelemaa tyyppiä olevat piilolinssit.

Jos tiedät sinulle sopivan linssityypin ja sinulla on niihin resepti, linssien tilaaminen Internetistä on vaivatonta ja nopeaa. Laajat ja yhä kasvavat markkinat takaavat hyvät valikoimat, joista takuulla löydät haluamasi linssit. Perinteisillä optikoilla hinnat ovat yleensä korkeammat ja valikoimat suppeammat. Kilpailu verkkomarkkinoilla takaa edulliset hinnat. Hintoja on hyvä tarkkailla ja vertailla, sillä koveneva kilpailu aiheuttaa myös hintojen jatkuvaa muuttumista. Kannattaa myös harkita kerralla isomman paketin ostamista, sillä tämä tulee yleensä edullisemmaksi. Verkkokaupat tarjoavat usein myös erilaisia alennuksia ja tarjouksia, joiden avulla säästät helposti rahaa.Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun