?> Kuukausipiilolinssit • Vertaa kuukausipiilareiden hinnat
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Alcon
Avaira
Biofinity
Biomedics
CooperVision
Johnson & Johnson
PureVision
SofLens
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
LensOn piilarit
Lensway piilolinssit
Shopping4net piilolinssit
Poista kaikki suodattimet

Kuukausipiilolinssit

29 tuotetta 3 kaupasta

Kuukausipiilolinssit

KuukausipiilolinssitKuukausipiilolinssit ovat kaikkein yleisin ja suosituin linssityyppi. Ne ovat erityisesti piilolinssejä paljon käyttävien suosiossa. Kuukausilinssejä eli lyhyen vaihtovälin linssejä käytetään yleensä kahden viikon tai kuukauden ajan. Aika riippuu optikon suosituksista sekä kuukausilinssin tyypistä. Kuukausipiilolinssit ovat erityisen suosittuja, sillä ne sopivat niin aloittelijoille kuin jo pitkään linssejä käyttäneille. Yleensä Kuukausipiilolinssit otetaan yöksi pois ja laitetaan puhdistusnesteeseen, mutta markkinoilla on myös korkean hapenläpäisykyvyn omaavia linssejä, jotka voidaan jättää joskus silmiin myös yöksi.

Kuukausipiilolinssit ovat suosituin linssityyppi myös edullisuutensa vuoksi. Lisäksi valinnanvara on erittäin suuri, ja niitä voidaan käyttää korjaamaan kaikenlaisia näkövirheitä. Kuukausilinsseillä voidaan korjata likinäköisyyttä, kaukonäköisyyttä sekä hajataittoa. Likinäköisyyttä voidaan korjata -15 D:hen asti, kaukonäköisyyttä -10 D:hen asti. Kuukausipiilolinssit voidaan ostaa myös värillisinä.

Tilaa Kuukausipiilolinssit
Katso Lensonin piilarit

Kuukausilinssien huolellinen puhdistaminen on tärkeää. Näin pidetään huolta siitä, että linssit pysyvät moitteettomassa kunnossa ja silmähygienia korkeana. Kuukausilinssien hoitoon tarvitaan piilolinssinestettä ja piilolinssikotelo. Normaalisti Kuukausipiilolinssit otetaan yöksi pois, puhdistetaan ja laitetaan piilolinssikoteloon desinfioitumaan ennen seuraavaa käyttökertaa. Nykyään on myös linssejä, jotka voidaan jättää ajoittain yöksi silmiin. Tämä johtuu linssien korkeasta hapenläpäisykyvystä. Niiden huoltaminen ja puhdistaminen on kuitenkin aivan yhtä tärkeää.

Piilolinssien valmistajat määrittelevät linssien vaihtovälin, jota tulisi aina noudattaa. Kuukausilinssien vaihtoväli on yleensä 2–4 viikkoa. Ilmoitettua vaihtoväliä tulee noudattaa, vaikka linssejä ei käytettäisikään päivittäin. Näin taataan, että linssit läpäisevät happea hyvin ja että linssien materiaali ei vanhene. Linssien pintaan kertyy ajan myötä bakteereja ja likaa. Tämän vuoksi vanhentuneiden kuukausilinssien käyttö on haitaksi silmien terveydelle. Piilolinssikotelo tulisi myös aina vaihtaa otettaessa käyttöön uudet linssit. On myös pidettävä huolta siitä, että piilolinssineste ei ole vanhentunutta. Näin taataan hyvä silmähygienia piilolinssien jatkuvassa käytössä.

Kuukausilinssien etuina voidaan pitää niiden edullista hintaa, laajaa valikoimaa ja mahdollisuutta ostaa ne värillisinä ja toorisina (hajataitteisina). Haittana on se, että ne pitää useimmissa tapauksissa puhdistaa hoitonesteellä päivittäin ja säilyttää piilolinssikotelossa. Kuukausilinssien käyttäjältä vaaditaankin siis hivenen huolellisuutta, sillä Kuukausipiilolinssit vaativat korkeampaa hygieniaa kuin muut linssityypit.

Kuukausilinssien hankinta

Hankittaessa piilolinssejä tulee aina ottaa yhteyttä optikkoon. Optikolla voidaan tarkastaa näkö ja sovittaa piilolinssejä. Optikko suosittelee linssejä, jotka sopivat juuri sinulle, sekä antaa neuvoja niiden käyttöön ja hoitoon. Piilolinssien käyttötarve on yksilöllistä, joten optikon neuvoja tulisi kuunnella. Piilolinssit tulee aina valita näkö- ja käyttötarpeiden mukaan.

Kuukausipiilolinssit ovat yleensä erinomainen vaihtoehto silmälaseille, mutta joissain tapauksissa esimerkiksi allergiat tai työpaikan olosuhteet asettavat rajoituksia. Optikon kanssa tulee keskustella kaikista piilolinssien käyttöä rajoittavista tekijöistä.

Aikaisemmin Kuukausipiilolinssit piti aina ostaa optikkoliikkeistä. Nykyään kätevin ja edullisin vaihtoehto on niiden ostaminen netin kautta. Piilolinssien hinnat ovat netissä huomattavasti optikkoliikkeitä halvemmat. Monien verkkokauppojen valikoimat ovat tavallisia optikkoliikkeitä laajemmat ja varastot suurempia. Palvelu on nopeaa ja tuotteet postitetaan yleensä vuorokauden kuluessa. Ostotapahtuman voi hoitaa mukavasti kotoa käsin, ja tuotteet toimitetaan kotiovelle.

Ostamalla piilolinssit netistä säästää sekä aikaa että rahaa. Säästön suuruus riippuu piilolinssien merkistä ja tyypistä, mutta se saattaa olla jopa 50%. Vaivannäköä ei juurikaan ole, sillä voit hankkia piilolinssisi kotisohvalla istuen. Tässä kohtaa piilareiden vertailu on paikallaan.

Mikäli haluat vaihtaa linssien voimakkuutta, tyyppiä tai merkkiä, tulee sinun aina käydä optikolla. Piilolinssien materiaali ja valmistustapa vaihtelevat, joten ne eivät välttämättä istu silmiisi yhtä hyvin kuin optikolla sovittamasi piilolinssit.

Ostaessasi Kuukausipiilolinssit netistä voit yleensä maksaa laskulla, luotto- ja maksukortilla tai verkkomaksulla. Tämä saattaa vaihdella verkkokaupan mukaan.

Siirry alkuun