?> Piilolinssinesteet ja tarvikkeet • Hintavertailu
Valitse kategoria
Rajaa
X
Renu
Valitse tuotemerkki
X
Alcon
Bausch Lomb
Biotrue
CIBA Vision
Consol
Johnson & Johnson
Systane
Lenson
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
LensOn piilarit
Lensway piilolinssit
Mister Spex
Poista kaikki suodattimet

Tarvikkeet

43 tuotetta 3 kaupasta

Piilolinssien käytössä tarvittavat nesteet ja tarvikkeet

Mitä muuta tarvitsen, kun tilaan netistä piilolinssit? Mitä kaikkea piilolinssien käyttäjä tarvitsee, jotta piilolinssejä on turvallista ja helppoa käyttää ja se ylipäätään onnistuu?

Piilarien käyttäjä todellakin tarvitsee muutakin kuin ne itse piilolinssit. Piilolinssin käyttäjän normaaliin varustukseen kuuluu siis:

  • itse piilolinssit
  • piilolinssien puhdistus- ja säilytysneste, jolla myös huuhdellaan linssit
  • piilolinssien säilytyskotelo
  • kosteuttavat ja hoitavat silmätipat piilolinssien käyttäjälle

Mikäli käytössä on kertakäyttöiset piilolinssit, jotka vaihdetaan joka päivä, mitään muita varusteita ei tarvita. Kertakäyttöiset piilolinssit on pakattu puhdistavaan nesteeseen, josta ne asetetaan suoraan silmään. Kosteuttavia ja hoitavia silmätippoja kuitenkin kannattaa kertakäyttöpiilareitakin käyttävän laukussa olla siltä varalta, että silmät kuivuvat kesken päivän.

Piilolinssinesteet ja piilolinssikotelot

Piilolinssejä ei koskaan huuhdella tai pestä kraanavedellä, sillä siinä saattaa olla bakteereja tai sieniä, jotka voivat aiheuttaa silmässä infektion. Siksi piilolinssejä varten hankitaan erikseen neste, joka puhdistaa, huuhtelee, kosteuttaa ja lisäksi vielä säilöö piilolinssit sen ajan, jolloin ne eivät ole silmässä.

Piilolinssikotelo taas on kaksiosainen säilytysrasia, jossa piilolinssit säilytytetään silloin, kun ne eivät ole silmässä kuten yöllä. Koteloon on yleensä merkitty joko kirjaimin tai värein tai molemmilla oikea ja vasen linssi, jotta linssit eivät mene sekaisin. Usein kotelon saa piilolinssinesteen mukana, mutta sen lisäksi niitä kannattaa hankkia erikseenkin. Kotelo tulee huuhdella joka kerta ennen ja jälkeen käytön sekä vaihtaa kahden kuukauden välein.

Silmätipat piilolinssien käyttäjälle

Silmätipat kosteuttavat ja hoitavat piilolinssien käyttäjän silmiä. Ne voi tiputtaa silmään vaikka suoraan linssin päälle silloin, kun silmää kutittaa, kirveltää ja linssi hankaa. Suurimmat ongelmat piilarien käytössä aiheuttaakin nimeomaan kuivuus, joka puolestaan on nopeasti hoidettu silmätipoilla. Niitä voi käyttää päivittäin ja vaihtoehtoina on sekä nestemäisiä että geelimäisiä tippoja.

Siirry alkuun