Viimeinkin uusi malli haastaa pilotit aurinkolaseissa

14.05.2018

Vuosia aurinkolasimuodin huippua pitäneet pilottilasit ovat vihdoin saaneet haastajan: sporttilasit! Pleksipintaiset urheiluaurinkolasit ovat suomalaisstylistin mukaan vinhaa vauhtia täyttämässä kesäkansan nenänpäälliset myös Suomessa. Maailmalla trendi on näkynyt jo viime vuonna.

 

Pleksipintaisissa aurinkolaseissa on valinnanvaraa: ottaako kokonaan peittävät peilipintaiset, vai punaiset tai siniset läpinäkyvät? Leveät vai kapeat? Laskettelulasien malliset vai enemmän.. » Lue lisää

Tämä kaikki on tuttua silmälasien ja piilolinssien käyttäjille

18.03.2016

Normaalinäköinen, joka ei silmälaseja ja piilolinssejä tarvitse, ei voi edes kuvitella, miltä tuntuu olla arjessa koko ajan silmälasien armoilla. Toisaalta silmälaseissa on jotain hyvääkin: ne antavat mukavaa särmää ja persoonallisuutta kasvoihin.

Tässä on lista asioista, jotka ovat arkipäivää silmälaseja käyttävälle, mutta josta muut eivät tiedä mitään:

1. Maailman sumuisuus ennen ensimmäisiä laseja

Kun ensimmäiset.. » Lue lisää

Suojaa silmäsi aurinkoisessa rinteessä

23.02.2016

Kirkkaat, aurinkoiset keväthanget ovat kauniit mutta petolliset. Kirkkaassa auringonpaisteessa keväthangilla hiihtäessä silmät voivat alkaa jo muutamassa tunnissa, mikä on merkki lumisokeudesta.

 

Laskettelureissulle ja hiihtämään kannattaa varata mukaan kunnolliset, polarisoivat aurinkolasit, sillä häikäistymisen ja lumisokeuden vaara piilee kirkkaassa kevätauringon paisteessa ja valkoisissa hangissa. UV-säteilyn määrä on Suomen keväässä jo tuntuva.. » Lue lisää

Vältä nämä meikkimokat silmälasien kanssa

19.10.2015

Mikäli käyttää sekä silmälaseja että piilolinssejä, niiden käyttäminen kannattaa huomioida myös meikissä. Samat meikkiniksit eivät nimittäin toimi, sillä piilareissa silmiä voi korostaa, kun taas silmälaseissa paljon paremmin toimii hillitty silmämeikki. Erityisesti näyttävät, vahvat silmälasit vievät kasvoissa huomion, jota ei kannata sekoittaa liian vahvalla meikillä.

Katso vinkit, kuinka vältät mokat meikissä silmälasien.. » Lue lisää

Näin vältät virheet silmälasien hankinnassa

10.09.2015

Silmälasien hankkiminen ei ole hankinnoista kaikista yksinkertaisin! Uusien silmälasien ostamisessa kannattaakin olla huolellinen ja se kannattaa tehdä ajan kanssa. Katso yleisimmät virheet ja toisaalta vinkit näiden virheiden välttämiseen silmälasien hankinnassa!

Yhä useammat tilaavat silmälasinsa, kuten piilolinssitkin netistä. Netin silmälasiliikkeissä ja verkkokaupoissa on laaja valikoima ja usein myös huokeampi hinta kuin kivijalkaliikkeissä. Useimmista netin silmälasikaupoista kehyksiä.. » Lue lisää

Piilolinssejä ja silmälaseja ostetaan yhä enemmän netistä

19.08.2015

Verkosta ostaminen yleistyy koko ajan. Piilolinssien ja silmälasien tuoteryhmä onkin tänä vuonna noussut yhdeksi suosituimmista tuotteista nettikaupassa. Koko Suomen verkossa tapahtuvasta kaupasta piilolinssit ja silmälasit ovat prosentin.

Klarnan juuri julkaiseman verkkokaupparaportin mukaan piilolinssejä ostetaan koko ajan enemmän verkkokaupan kautta. Niitä ostetaan tasaisesti ympäri vuoden, kun taas aurinkolasien ostamisessa näkyy piikki kesäkuulla.

Kokonaisuudessaan verkkokaupan osuus kaikesta kaupasta.. » Lue lisää

Näin löydät omiasi vastaavat piilolinssit muilta optikkoketjuilta

30.07.2015

Olet ostanut optikkoliikkeestä piilolinssit, mutta et löydä samanmerkkisiä linssejä mitenkään verkkokaupan tarjonnasta. Ei hätää, täysin samat linssit ovat kyllä myynnissä, mutta eri merkin alla. Sinun täytyy vain tietää, mikä merkki vastaa aiemmin käyttämiäsi linssejä.

Optikkoalalla on hyvin tavallista, että joka optikkoketju pakkaa saman valmistajan linssit omaan pakkaukseensa ja myy linssejä omana merkkinään. Kyseessä ovat kuitenkin täysin.. » Lue lisää

Kesäkuumilla hygienia piilareiden kanssa entistäkin tärkeämpää

10.07.2015

Heinäkuu on jo pitkällä ja helteitäkin on jo luvassa. Helteen helliessä bakteerit innostuvat kasvamaan ja aiheuttavat näin piilolinssienkin käyttäjälle ylimääräistä päänvaivaa. Piilolinssioptikko Erkki Martin kertoo helpot ja yksinkertaiset vinkit, joilla hyvä hygienia säilyy helteilläkin!

Jokainen piilolinssien käyttäjä tietää, että tulehduksen vaara vaanii piilolinssien käyttäjää herkemmin kuin silmälasien käyttäjää.. » Lue lisää

Piilolinssien käyttäjillä on enemmän silmätulehduksia

10.06.2015

Piilarien käyttäjät ovat aina joutuneet huolehtimaan silmähygieniasta erittäin tarkasti. Silti heillä on uusimpien tutkimusten mukaan silmässä sellaisia bakteereja, joita linssien käyttäjillä ei ole. Suuremmasta bakteerikannasta johtuu, että tulehduksia tulee herkemmin.

New Yorkin yliopiston uusi tutkimus osoittaa nyt pitävästi, että piilolinssien käyttäjä joutuu kärsimään enemmän silmätulehduksia kuin hän, joka ei käytä piilolinssejä. 

Tutkimuksen.. » Lue lisää

Onko tässä keksintö, joka tekee piilolinssit ja silmälasit turhiksi?

02.06.2015

Kanadalaiselta tutkimusasemalta kuuluu kummia: nyt on keksitty linssi, joka pitäisi korjata näkö loppuelämäksi! Sen väitetään olevan kaiken lisäksi paljon turvallisempi kuin silmän laserleikkauksen.

Kanadalainen tutkija Garth Webb uskoo keksineensä viimein lopullisen avun ja helpotuksen koko maailman kasvavaan näönhuononemisongelmaan: bionisen linssin. Bioninen linssi on tutkijan kahdeksan vuoden työn tulos, ja ainakin toistaiseksi tulos näyttää erinomaiselta!

Bioninen.. » Lue lisää

Siitepölykausi voi olla ongelmallinen piilolinssien käyttäjille

02.05.2015

Tänä vuonna siitepölykausi alkoi melko aikaisin, joten allergikoilla tulee olemaan pitkä kausi niistää ja pyyhkiä silmiä. Piilolinssit eivät sovi vuotaville silmille, joten mitä tehdä siitepölyaikana?

Pähkinäpensas alkoi tänä vuonna kukkia Lounais-Suomessa jo helmikuussa. Sitä seuraa heti perässä lepän kukinta koko Suomessa, sitten koivu. Kesäkuun alussa on sitten heinien kukinnan vuoro ja sitä jatkuukin syyskuulle saakka. Ei ole allergikoilla helppoa.

Eikä.. » Lue lisää

Aurinkolasit on tärkeää pitää pienenkin päässä

25.04.2015

Aurinkolasit tekevät taaperonkin aurinkoisesta päivästä nautittavamman, kun ei tarvitse siristellä silmiä. Lasten aurinkolaseissa tärkeintä on miellyttävyys ja hyvä istuvuus.

Pienille vauvoillekin on tärkeää saada pitää aurinkolaseja aurinkoisella säällä. Silmätautiopin professori, Hyksin Silmäklinikan ylilääkäri Tero Kivelä kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että lasten aurinkolasit ovat ennen kaikkea miellyttävyyskysymys.

Aurinkoisella.. » Lue lisää

Aurinkolaseja kannattaa käyttää lähes koko vuoden

15.04.2015

Asiantuntijoiden mukaan suomalaiset käyttävät liian vähän aurinkolaseja. Niitä kannattaisi käyttää jopa 10 kuukautta vuodesta, sillä Suomen talvessa auringon UV-säteily kertautuu lumihangesta.

Äkkiseltään tuntuisi, että Suomessa tarvitaan aurinkolaseja vain kesällä. Asiantuntijoiden mukaan Suomessakin olisi kuitenkin terveellistä käyttää aurinkolaseja jopa 8-10 kuukautta vuodesta! Suomen talven aurinko on erittäin kirkasta, sillä sen säteily kertautuu puhtaan.. » Lue lisää

Likinäköisyys lisääntynyt huimasti - näin se on estettävissä

31.03.2015

Nuorten likinäköisyys on lisääntynyt valtavasti länsimaissa viimesten kymmenien vuosien aikana. Esimerkiksi Kiinassa silmälaseja käyttää jo noin 90 prosenttia nuorista, kun 50 vuotta sitten vain 20 prosenttia. Suomessa on havaittu sama ilmiö.

Silmälaseja tai piilolinssejä tarvitsee siis yhä useampi suomalaisnuori. Suomessa ilmiötä ei ole vielä tutkittu tarkemmin, mutta todennäköisesti täällä likinäköisyyden lisääntyminen johtuu samoista asioista kuin muuallakin. 

Kautta.. » Lue lisää

Piilolinssi mittaa diabeetikon verensokerin tulevaisuudessa

15.03.2015

Google on kehittänyt piilolinssin, joka mittaa reaaliaikaisesti verensokeria. Keksintö saattaa mullistaa diabeetikon arjen.

Google kehitti jo joitakin vuosia sitten piilolinssin, joka mittaa kantajansa verensokeria linssissä olevien hiuksenhienojen anturoiden avulla reaaliaikaisesti ja lähettää siitä infoa suoraan älypuhelimeen. 

Piilolinssi on tarkoitettu diabeetikoille, jotka joutuvat pistämään sormeensa mitatakseen verensokeria jopa kymmenen kertaa päivässä. Piilolinssi lopettaisi pistämiset.. » Lue lisää

Tekniikka kehittyy, näitä asioita tulevaisuuden piilolinsseillä voi tehdä!

20.02.2015

Piilolinsseihin ja silmälaseihin on integroitu zoomausominaisuus, joka toimii silmäniskulla. Kalifornian tiedekonferenssissa sellaiset esiteltiin juuri.

Miltä kuulostaa zoomausominaisuus piilolinsseissä? Zoomaus kolminkertaistaa näkymän, jolloin kauemmas näkee helpommin ja tarkemmin. Zoomaus toimii silmäniskulla. Tällaisia toimintoja tutkijat ovat kehitelleet osaksi tulevaisuuden piilolinssejä ja silmälaseja. Piilolinssiin upotettu heijastava teleskooppi auttaa näkemään kuin kiikarilla.

Samaan aikaan.. » Lue lisää

Silmälasimainonta välillä harhaanjohtavaa

22.01.2015

Halpissilmälasien hinta saattaa nousta reilusti aluksi ilmoitetusta. Mainonnan kanssa kannattaa olla tarkkana: mainoksessa ilmoitettuun hintaan ei yleensä kuulu esimerkiksi linssin ohennusta.

Mainosten perusteella voisi päätellä, että silmälaseja saa nykyään lähes ilmaiseksi. Mainoksissa luvataan kolmet lasit yhden hinnalla tai silmälasit kaupan päälle, kun tilaa näöntarkastuksen.

Mainosten lasien lopullinen hinta saattaa kuitenkin yllättää silmälasien ostajan. Alennuksessa on nimittäin.. » Lue lisää

Silmälasit miehellä on seksikkäät

22.12.2014

Mikä miehessä saa naisen sukat jalassa pyörimään ja mielen kuumenemaan? Unohda piilarit, ainakin joskus, ja pue päällesi silmälasit! Ne on naisen mielestä seksikkäät!

MTV Lifestyle kysyi lukijoiltaan, mitkä ovat niitä konkreettisia asioita miehessä, jotka tekevät miehen seksikkääksi. 

Kyselyssä nousi esiin jo aiemmin tunnetut jutut, kuten miehekäs parransänki, karvoitus ja tatuoinnit. Lisäksi naiset innostuivat pitkistä miehistä, jotka hymyilivät.. » Lue lisää

Piilolinsseillä nuorekkaampi ilme

28.11.2014

Piilareilla ulkonäköä saa freesattua nopeasti. Katso muutkin vinkit nuorekkaampaan ilmeeseen!

1. Hanki piilolinssit, ainakin osa-aikaiset. Käyttämällä piilolinssejä edes silloin tällöin saat itsellesi uutta ilmettä ja tunnet itsesi välillä nuoremmaksi. Jos et ole koskaan käyttänyt piilolinssejä, asiasta on syytä ainakin keskustella silmälääkärin kanssa. Paras olisi myös tarkastuttaa silmät, jotta piilolinsseistä saadaan sopivimmat mahdolliset.

2.. » Lue lisää

Piilolinssit mukaan matkalle! Tässä on lista välttämättömistä matkatavaroista

14.10.2014

Syyslomilla moni suuntaa etelään lämpimille rannoille tai Euroopan kaupunkeihin tutustumaan. Mitä on kaikkein välttämättömistä ottaa mukaan?!

Matkakohteessakin on kauppoja, josta puuttuvia matkatavaroita voi ostaa. Toki, mutta niistä koituu ihan turhaan lovea matkakassaan. Siksi tietyt asiat kannattaa ehdottomasti muistaa pakata matkalaukkuun. Ja ikävä kyllä on niinkin, että tiettyjä välttämättömyyksiä matkakohteesta et välttämättä edes saa ja ilman niitä.. » Lue lisää

Näin puhdistat piilarit oikein!

12.09.2014

Piilolinssien oikeanlainen puhdistus on a ja o silmäterveyden kannalta, kun käytetään pidenmpikäyttöisiä, kuten kuukausipiilolinssejä.

Lue yksityiskohtaiset ohjeet, kuinka piilolinssit puhdistetaan!
 

1. Piilolinssit on kätevintä puhdistaa juuri silloin ku ne ottaa silmästä. Aloita ensin puhdistus ja ota sitten vasta linssi silmästä.

2. Kaada neste linssikotelosta pois. Varmista että piilolinssi ei ole kotelossa, vaan silmässä tai sormesi päällä.. » Lue lisää

Hyödynnä piilolinssikotelot! 5 vinkkiä

20.05.2014

Piilolinssien käyttäjälle kertyy pieniä kaksiosaisia piilolinssikoteloita vuosien mittaan runsaasti. Älä heitä kaikkia pois, sillä piilolinssikoteloille on paljon hyödyllistä käyttöä muutenkin!

Piilarikotelo on kätevä varsinkin viikonlopun matkoilla ja käsilaukussa. Katso vinkit mihin kaikkeen säilytykseen voit piilolinssikoteloa hyödyntää. Muista, että kotelo täytyy pestä huolellisesti ennen uudelleenkäyttöä. Se voi pestä esimerkiksi tiskikoneessa.

1.. » Lue lisää

Tutkimus: Bakteerit elävät piilolinssinesteessä

25.04.2014

Pöpöt sinnittelevät piilarinesteissä melko pitkään. Uuden tutkimuksen vahvistaa, että huolellinen puhdistus ja oikeiden piilolinssinesteiden oikeanlainen käyttö suojaavat silmätulehduksilta.

Liverpoolin yliopistossa tutkittiin, kuinka kauan yleisimmät bakteerit elävät piilolinssinesteissä. Bakteerikantoja uitettiin nesteessä 24 tuntia, minkä aikana näytteitä otettiin neljän tunnin välein.

Positiivista on, että suurin osa bakteereista, 99,9% kuoli heti kymmenessä.. » Lue lisää

Käytätkö vanhoja meikkejä? Piilolinssien käyttäjällä tulehdusvaara

08.04.2014

Vanhentuneet meikit ja puhdistamattomat meikkausvälineet ovat suuri riski varsinkin piilolinssien käyttäjille! 

Piilolinssien käyttäjien kannattaa pitää silmien ja kasvojen seudun hygieniasta erityistä huolta. Siksi myös meikkipussin sisältö tulisi uusia säännöllisesti, sillä niistä ja koko meikkipussista saatta huomaamatta kasvaa suuri bakteeripesä. Näin riskit esimerkiksi krooniseen silmätulehdukseen kasvavat moninkertaiseksi.

Iltalehden muotiblogisti Ida Jokikunnas luettelee.. » Lue lisää

Suojaa silmät keväthangilla!

19.03.2014

Keväällä auringon UV-säteilu alkaa olla voimakasta koko Suomessa ja vitivalkoiset keväthanget moninkertaistavat säteilyä. Varsinkin hangilla hiihtäessä silmät on erityisen tärkeää suojata auringonpaisteelta.

Valkoiset keväthanget moninkertaistavat auringonsäteilyä jopa 80 prosenttia. Ei siis ole ihme, miksi Lapissa hiihtäessä on todellinen vaara sairastua lumisokeuteen, mikäli ei ole varustautunut aurinkolaseilla.

Tarpeeksi suuret ja vahvat aurinkolasit eivät läpäise.. » Lue lisää

Piilarit saa myös kestotilauksella

12.02.2014

Kuukauden piilarisatsia ei tarvitse välttämättä tilata joka kerta erikseen. Moni verkkokauppa tarjoaa helppoa kestotilauspalvelua.

Kestotilauspalvelulla piilolinssien käyttäjä säästää paljon omaa aikaa ja vaivaa. Kun sopivat piilolinssit ja vahvuudet on tiedossa, hyvä verkkokauppa ja toimittaja löydetty, voit helposti muuttaa tilauksesi kestotilaukseksi.

Esimerkiksi LensOnin verkkokaupassa kestotilauksen tekeminen on hyvin yksinkertaista: kun normaali.. » Lue lisää

Piilareilla rinteeseen!

16.01.2014

Silmälasien käyttäjä tietää, mitä kaikkea ylimääräistä talvi tuo tullessaan. Piilareilla on kuitenkin mahdollista välttää näkökentän huurustuminen...

Silmälasit jäässä, silmälasit lentää päästä, silmälasit hajoaa siinä rytäkässä.... Silmälasien ja talviharrastusten yhdistämiseen liittyy paljon ongelmia. Näistä suurin ongelma ei lienee ole huurustuminen, joka tapahtuu aina, kun lasit päässä.. » Lue lisää

Piilareita tykätään käyttää juhlissa

06.11.2013

Piilarit ovat yksi tapa vaihtaa vapaalle ja saada nopeasti aikaan muodonmuutos. Erityisesti ne sopivat juhlatilanteisiin, kun tekee mieli laittautua kauniiksi.

Arkiset silmälasit on ihana välillä jättää työpöydälle ja nauttia vapaudesta ilman silmälasien rajoituksia! Varsinkin talven juhlissa piilolinssit ovat erittäin suosittuja. Juhlimisen kannalta piilolinsseissä on monta hyvää puolta:

1. Piilolinssien kanssa silmämeikkiä voi korostaa.. » Lue lisää

Tämän takia päätetyöskentely kuivattaa silmiä

11.10.2013

Tietokoneen näytön katseleminen kuivattaa silmiä. Piilareiden käyttäjillä ongelma on vielä suurempi.

Syy silmien kuivumiseen ei ole tietokoneen näyttö itsessään, vaan se, että ihminen ei muista räpsytellä silmiä tarpeeksi usein näyttöä katsoessaan. Jos huoneessa on vielä koneellinen ilmastointi ja sinulla on lisäksi piilolinssit, ongelma saattaa olla suuri.

Silmien kuivumisen huomaa siitä, että silmiä kutittaa, ne tuntuvat kuivilta ja tuntuu ettei niillä.. » Lue lisää


Siirry alkuun