Piilolinssien käyttäjillä on enemmän silmätulehduksia

Piilolinssien käyttäjillä on enemmän silmätulehduksia

Piilarien käyttäjät ovat aina joutuneet huolehtimaan silmähygieniasta erittäin tarkasti. Silti heillä on uusimpien tutkimusten mukaan silmässä sellaisia bakteereja, joita linssien käyttäjillä ei ole. Suuremmasta bakteerikannasta johtuu, että tulehduksia tulee herkemmin.

New Yorkin yliopiston uusi tutkimus osoittaa nyt pitävästi, että piilolinssien käyttäjä joutuu kärsimään enemmän silmätulehduksia kuin hän, joka ei käytä piilolinssejä. 

Tutkimuksen mukaan piilolinssien käyttäjillä on silmissään tietyntyyppisiä bakteereita kolminkertaisesti niin paljon kuin muilla. Bakteerit ovat sellaisia, joita silmässä ei normaalisti kovin paljoa ole, ne ovat enemmänkin niiden bakteerien kaltaisia, jotka esiintyvät silmäluomessa.

Tutkimuksessa selvitetään, johtuuko bakteerikannan muutos siitä, että silmän pintaa joutuu toistuvasti koskettamaan sormella, vai siitä, että elimistö hylkii piilolinssiä vieraana esineenä. Tutkijoiden mukaan on täysin mahdollista, että piilolinssi luo silmään paineen, joka muuttaa silmän immuunijärjestelmää.

Tutkimukset aiheesta jatkuvat. Kun aiheesta on enemmän tietoa, on toiveissa saada käyttöön keinoja ehkäistä piilolinssien käyttäjien toistuvia silmätulehduksia.

Lähde: NYU Langone Medical Center

 


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun