Tämä kaikki on tuttua silmälasien ja piilolinssien käyttäjille

Tämä kaikki on tuttua silmälasien ja piilolinssien käyttäjille

Normaalinäköinen, joka ei silmälaseja ja piilolinssejä tarvitse, ei voi edes kuvitella, miltä tuntuu olla arjessa koko ajan silmälasien armoilla. Toisaalta silmälaseissa on jotain hyvääkin: ne antavat mukavaa särmää ja persoonallisuutta kasvoihin.

Tässä on lista asioista, jotka ovat arkipäivää silmälaseja käyttävälle, mutta josta muut eivät tiedä mitään:

1. Maailman sumuisuus ennen ensimmäisiä laseja

Kun ensimmäiset lasit saa päähänsä, maailma kirkastuu kertaheitolla ja suorastaan hämmästyy, että tältäkö täällä oikeasti näyttää! Luokassa olevalla taululla todella on tekstiä ja liikennemerkit näkyy jo pitkän matkan päästä eikä ohitushetkellä...

2. Jatkuva lasien jynssääminen

Jos aikoisi nähdä koko ajan kirkkaasti, silmälaseja saisi pestä kymmenen kertaa päivässä, sillä niihin tarttuu sormenjälkiä, ripsiväriä, ruokaa, rasvaa, meikkivoidetta...

3. Se tunne, kun et näe mitään tai ketään

Uimahallissa ja saunassa likinäköinen ilman silmälaseja oleva on täysin muiden varassa, sillä pahimmillaan hän ei todellakaan näe tekstejä pukuhuoneiden ovissa ja saattaa vaikka astella väärään pukuhuoneeseen. Asiaa auttaa paljon se, että nykyään uimalaseja saa omilla vahvuuksilla vaikka urheiluliikkeistä...

4. Silmälasit ovat tiedää urheillessa

Silmälasien sovittaminen laskettelulasien, sukelluslasien tai ratsastuskypärän alle on joskus mahdotonta! Lasit saattavat olla melko kompleksiset myös muissa urheilulajeissa, kuten juoksussa.

5. Ihmisten päivittely, kun otat silmälasit pois

Kun ihmiset ihastelevat tai kauhistelevat ulkonäköäsi ottaessasi silmälasit päästä, et todellakaan voi tietää oletko saanut negatiivisen vai positiivisen kommentin ulkonäöstäsi! Eli näytinkö tyhmältä ennen vai jälkeen?!?

6. Suudellessa tulleet tahrat ja huurut

Kun yhteiselo alkaa käydä kiihkeäksi, silmälasit pitää lähes aina riisua päästä ja yleensä niihin on silti ehtinyt tulla vaikka mitä tahroja.

7. Se tunne, kun astut vahingossa lasiesi päälle ja kuuluu napsahdus...

... etkä saa silmälaseja kuntoon millään teippauksilla. Sinun tekisi mieli jäädä aamulla sängyn pohjalle ja pysyä siellä kunnes lasit jotenkin ihmeen kaupalla korjaantuisivat! Tämän vuoksi on tarpeen olla ainakin varalla piilolinssejä tai varalasit.

8. Hetkinen, mihin ne jätinkään...

Silmälasit kannattaa aina jättää samaan paikkaan, silloin harvoin, kun ne päästään riisuu, muuten iskee epätoivo!

9. Silmälasit eivät suojaa sateelta

Toisin kuin äkkiseltään luulisi! Silmälasit kastuvat ja näkymä näyttää tosiasiassa samalta kuin autosta sateella, ilman tuulilasinpyyhkimiä...

10. Aurinkolasit omilla vahvuuksilla..

...Ovat toki parasta, mitä silmälasien omistajana voit saada keväällä. Et vain ole niin innoissaan nähdessään laskun, joka aurinkolasien tekemisestä seuraa!

 


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun