?> Viikkolinssit • Piilolinssien hintavertailu
Valitse tuotemerkki
X
Alcon
Johnson & Johnson
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
LensOn piilarit
Lensway piilolinssit
Poista kaikki suodattimet

Viikkolinssit

7 tuotetta 2 kaupasta

Viikkolinssit

Viikkolinssien kanssa voit vaikka nukkuaMonet eivät halua vaihtaa piilolinssejä päivittäin ja jotkut haluavat jopa nukkua piilolinssien kanssa. Aluksi markkinoilla oli ainoastaan päivälinssejä, mutta nykyään on saatavissa myös viikkolinssejä ja kuukausipiilareita.

Vertaile piilarikaupat

Viikkolinssit muistuttavat kuukausilinssejä ja ovat myös suosittuja pitkäaikaisesti piilolinssejä käyttävien keskuudessa. Erona kuukausilinsseihin on se, että viikkolinssejä käytetään noin 1-2 viikkoa. Kuten kuukausilinssit, pitää viikkolinssit yleensä ottaa yöksi pois ja laittaa aamulla takaisin silmiin. Viikkolinssit tulee puhdistaa joka ilta ja laittaa ne säilytysnesteeseen yöksi.

Viikkolinssien käyttö

Viikkolinssit ovat näin ollen hieman työläämmät kuin kertakäyttölinssit, mutta ne ovat myös edullisemmat ja niitä voi käyttää vaikkapa vuorotellen silmälasien kanssa. On myös olemassa ns. yötä – päivää viikkolinssejä. Näiden piilolinssien kanssa voi nukkua koko niiden käyttöajan, sillä ne on valmistettu antamaan silmille happea normaaleja linssejä enemmän. On tärkeää noudattaa optikon neuvoja, sillä piilolinssien käyttöaika on yksilöllistä.

Viikkolinssit ovat edullisemmat kuin lyhyen käyttövälin linssit, kuten esimerkiksi päivälinssit. Päivälinssit heitetään käytön jälkeen roskiin ja otetaan uusi pari käyttöön. Viikkolinssit taas sopivat erinomaisesti jos olet esimerkiksi matkalla etkä halua kantaa mukana monia eri piilolinssejä. Viikkolinssit sopivat myös henkilöille joilla on ongelmia silmien kuivumisen suhteen. Viikkolinssit pysyvät kauemmin kosteina kuin esimerkiksi päivälinssit, sillä ne on valmistettu pidempiaikaiseen käyttöön. Viikkolinssejä voidaan käyttää vuorotellen silmälasien kanssa, pitäen vaihtoväli kuitenkin lyhyempänä kuin kuukausilinssien kanssa.

Viikkolinssejä on monenlaisia. Eroja on mm. linssin kaarevuudessa ja taitekulmassa. Tuleekin noudattaa tarkasti optikon ohjeita piilolinssejä valitessa. Tänä päivänä monet optikot tarjoavat ilmaisia näöntarkastuksia. Piilolinssiresepti on hyvä käydä ajoittain päivittämässä, sillä näkö muuttuu ja tarkoitus olisi käyttää linssejä jotka kaarevuudeltaan ja vahvuudeltaan sopivat juuri omiin silmiin.

Silmät tulee aina totuttaa piilolinssien käyttöön. On ihmisiä joille piilolinssit eivät yksinkertaisesti sovi. Piilolinsseissä on huomattavia eroja esimerkiksi kosteuden ja aikavälin suhteen. Siksi onkin tärkeää keskustella optikon kanssa joka osaa suositella juuri oikeat linssit sinun silmiisi. Vääränlaiset piilolinssit saattavat ajan kanssa aiheuttaa huomattaviakin ongelmia. Ei kannata myöskään tukeutua ainoastaan piilolinsseihin. Silmälasit on hyvä olla olemassa linssien loppumisen tai mahdollisten silmätulehdusten varalta.

Viikkolinssien hankinta ja hoito

Air Optix piilolinssit

Tilaa viikkolinssit
Katso Lenson piilarit

Viikkolinssejä voidaan ostaa sekä optikoilta että verkkokaupoista. Monet piilolinssien käyttäjät suosivat verkkokauppoja koska niissä hinnat ovat normaaleja kauppoja edullisemmat. Myös valikoima on verkkokaupassa usein laajempi ja useampia merkkejä on saatavilla. Monet ostavat ensimmäiset viikkolinssinsä kivijalkakaupasta, jossa niitä on helpompi tutkiskella, ja sen jälkeen tilaavat samat linssit verkkokaupasta, edullisempaan hintaan. Ennen piilolinssien ostamista on kuitenkin käytävä hakemassa optikolta resepti. Ja kuten edellä mainittu, resepti on hyvä käydä päivittämässä aika-ajoin.

Viikkolinssejä tulee hoitaa kuten muitakin linssejä. Aina tulee noudattaa valmistajan ohjeita käytön ja huollon suhteen. Nämä tiedot löytyvät pakkauksesta. Viikkolinssit on nimensä mukaisesti tarkoitettu lyhyen käyttövälin linsseiksi, mutta ne tulee silti puhdistaa ja huoltaa säännöllisesti. Puhdistamattomat linssit saattavat johtaa silmien ärtymykseen tai jopa silmätulehduksiin. Kyseessä ovat kuitenkin ainoat silmämme, joten niistä kannattaa pitää huolta. Huoltamattomat ja naarmuuntuneet linssit saattavat rikkoutua helposti, ja irronneet osat saattavat jäädä luomen alle aiheuttaen ongelmia. Valmistajan määräysten ja ohjeiden noudattaminen on tämänkin vuoksi tärkeää.

Mitä lyhyemmän käyttövälin linssit, sitä mukavammat ne ovat silmillesi. Nykyään on saatavissa monenlaisia piilolinssejä ja voit helposti valita juuri ne piilolinssit jotka sopivat silmillesi. Viikkolinssit ovat hyvä valinta, mikäli haluat eroon päivittäisestä linssien vaihtamisesta mutta et silti halua käyttää kuukausilinssejä. Pitää kuitenkin muistaa, että optikon ohjeita on aina noudatettava ja kannattaa tilata juuri ne linssit jotka sopivat silmillesi ja käyttötarkoituksiisi.

Siirry alkuun