?> Yötäpäivää piilolinssit netistä • Hintavertailu
Valitse tuotemerkki
X
Alcon
Biofinity
PureVision
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Yötäpäivää linssit

5 tuotetta 1 kaupasta

Yötäpäivää piilolinssit

Yötä-päivää linssit voivat olla myös yöllä päässäYötäpäivää-linssit eli jatkuvakäyttöiset linssit mahdollistavat nukkumisen linssit silmissä. Herätessäsi näet hyvin eikä sinun tarvitse nähdä vaivaa linssien silmiin laittamisen kanssa. Yötäpäivää-linssit läpäisevät happea erittäin hyvin, joten niitä voidaan pitää silmissä koko vaihtovälin.

Yötäpäivää-linssien käyttö on kuukausi piilolinssien helpompaa, ja ne sopivatkin henkilöille jotka haluavat eroon kuukausilinssien jatkuvasta puhdistamisesta ja hoidosta. Yötäpäivää-linssit sopivatkin erityisen hyvin matkustettaessa, jolloin halutaan eroon kaikesta ylimääräisestä huolesta. Varsinkin olosuhteissa, joissa hygienia ei ehkä ole paras mahdollinen, ovat yötäpäivää-linssit käytännölliset. Yötäpäivää-linssejä voidaan käyttää myös kuten kuukausilinssejä ja ottaa ne pois silmistä yöksi.

 

Tilaa yötäpäiväälinssit
Katso Lensonin piilolinssit

Yötäpäivää-linssit ovat yleensä lyhyen vaihtovälin linssejä, ja yleisimmät vaihtovälit ovat kaksi ja neljä viikkoa. Yötäpäivää-linssit läpäisevät happea paremmin kuin normaalit linssit, joten ne saattavat sopia hyvin henkilöille, joiden silmät kuivuvat helposti tai jotka joutuvat olemaan ympäristössä, jossa on kuiva ilma. Mikäli silmät ärtyvät ja väsyvät normaaleilla kuukausilinsseillä, saattavat yötäpäivää-linssit olla myös hyvä vaihtoehto. Yötäpäivää-linssien jatkuva käyttö ei kuitenkaan sovi kaikille ihmisille, joten onkin tärkeää noudattaa optikon suositusta vaihtovälistä.

 

Vaikka yötäpäivää-linssejä käytettäisiinkin kuukausilinssien tapaan, tulee vaihtoväliä silti noudattaa, sillä piilolinssien päiväkäyttö ei pidennä niiden käyttöikää. Linssien materiaali vanhenee päiväkäytössä samalla lailla kuin yötäpäivää käytössä.

Yötäpäivää linssien hygienia

Yötä-päivää linssit kannattaa puhdistaaYötäpäivää-linssejä tulee myös puhdistaa silloin tällöin, vaikka ne ovatkin jatkuvaan käyttöön tarkoitetut. Vaikka linssit läpäisevätkin hyvin happea, niiden pinnalle kertyy likaa ja bakteereja. Tämä on aina huono asia silmien terveyden kannalta. Linssit kannattaa ajoittain puhdistaa, varsinkin jos oleskellaan pitkiä aikoja kuivassa ilmassa tai jos silmät kuivuvat herkästi. Yötäpäivää-linssien on todettu aiheuttavan muita useammin sarveiskalvon tulehduksia, joten kunnollinen hygienia on tärkeää.

Kuten tavallisissakin piilolinsseissä, yötäpäivää-linssien puhdistusta varten tarvitaan piilolinssinestettä ja piilolinssikotelo. Linssit jätetään yön yli nesteeseen desinfioitumaan, ja ne ovat seuraavana päivänä taas valmiit käytettäväksi.

Yötäpäivää-linssejä ei yleensä suositella ensimmäisiksi linsseiksi, sillä niiden kanssa ei tule harjoiteltua linssien käyttöä samalla tavalla kuin tavallisten linssien kanssa. Kokeneemmille piilolinssien käyttäjille yötäpäivää-linssit tarjoavat kuitenkin paljon etuja:

  • voidaan käyttää nukkuessa ja vältetään aamuinen linssien silmiin laittaminen
  • ei päivittäistä puhdistusta ja desinfiointia
  • vähentää silmien kuivumista
  • korkea hapenläpäisykyky.

Haittapuolena voidaan pitää tavallisia linssejä hieman korkeampaa hintaa. Yötäpäivää-linssit eivät myöskään sovellu kaikille ihmisille, ja niiden pinnalle saattaa kertyä epäpuhtauksia ajan kuluessa, jos niitä ei puhdisteta säännöllisesti.

Yötäpäivää-linssien hankkiminen

Hankittaessa yötäpäivää-linssejä on tärkeää käydä ensin optikolla. Kuten jo aikaisemmin mainittiin, yötäpäivää-linssit eivät sovellu kaikille silmille. Jos kyseessä ovat ensimmäiset linssit, kannattaa ensin hankkia tavalliset piilolinssit. Kokeneemmankin käyttäjän on ensin hyvä keskustella optikon kanssa. Linssien sovitus on tärkeää, etenkin kun kyseessä ovat linssit, jotka on tarkoitettu käytettäväksi koko ajan. Käyttömukavuus ja hygienia ovat näin ollen ensisijaisen tärkeitä.

Jatkuvakäyttöisten linssien käyttäminen on muita piilolinssejä helpompaa. Yötäpäivää-linssit ovat kuitenkin myös hieman tavallisia piilolinssejä kalliimmat, sillä niiden valmistusprosessi on kehittyneempi ja hankalampi kuin tavallisten piilolinssien. Kannattaakin miettiä tarkasti, mistä linssit ostaa. Netistä saa piilolinssit ostettua nykyään halvemmalla kuin perinteisistä optikkoliikkeistä. Internetissä on myös helppo suorittaa hintavertailua eri verkkokauppojen välillä. Seuraamalla tarjouksia ja alennuksia saattaa yötäpäivää-linssejä hankkiva tehdä hyviä löytöjä. Yötäpäivää-linssit ovat kasvattaneet suosiotaan jatkuvasti, joten samalla myös kilpailu markkinoilla on kovempaa.

Siirry alkuun